Не дадоха ход на дело срещу плевенски полицаи, искали подкупи

Единият от подсъдимите е задържан във Великобритания, ще искат екстрадицията му

Състав на Плевенски окръжен съд днес трябваше да разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против двама обвиняеми.

K.М.И., на 40 години, от град Плевен, е обвинен в това, че през периода месец септември – месец октомври 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дарове – парични суми в общ размер на 210 лева, които не му се следват, от 4 лица, за да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата. Пред съда отговаря и К.Г.М. на 49 години, обвинен в това, че на 06.11.2017 г., качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лева, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по чл.127, ал.1,т.4 от ЗДвП - престъпление по чл.302, т.1 – предложение предпоследно вр. с чл.301, ал.1 от НК.

От пресцентъра на съда информират, че не е даден ход на делото в днешното съдебно заседание , тъй като единия от подсъдимите не е бил редовно призован. За същия е установено, че е задържан в Кралство Великобритания. Окръжен съд - Плевен ще направи искане за екстрадиция на лицето, за да може същото да присъства като обвиняем по наказателно дело №890/2019 година. Следващото съдебно заседание е насрочено за 27.04.2021 година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен