Фондация "Аз съм Кайлъка" спечели финансиране за проекта си "Да преобразим Мечата поляна заедно"

Предвижда се възстановяване на чешмата, достъпа до нея и пейките, поставяне на кошчета за боклук и wifiспот

12 проекта от общо 7 населени места - Силистра, София, Варна, Плевен, с. Шипка, Сливен и Самоков - ще бъдат подкрепени с общо 69 421 лв. в шестото издание на Vivacom Регионален грант. Освен финалистите, два проекта получават допълнително финансиране от телекома.

Проектите предлагат идеи за развитие на местните общности чрез популяризиране на областите като туристически дестинации, опазване на природата, подкрепа за малки села. Впечатление правят иновативните идеи за борба с домашното и младежкото насилие. Всички инициативи и събития на победителите ще бъдат съобразени с актуалните противоепидемични мерки и изисквания.   

Фондация "Аз съм Кайлъка" от Плевен печели финансиране за проекта си "Да преобразим Мечата поляна заедно". Той е насочен към проблем, който досега не е решен от местните власти - лошото състояние на "Мечата поляна" в парк "Кайлъка" и прилежащия кът за почивка. Предвижда се възстановяване на чешмата, достъпа до нея и пейките, поставяне на кошчета за боклук и wifiспот. Целта ни е да се възроди едно любимо, но позабравено място за срещи и сближаване на местните хора. То може да се използва за открити уроци и практически занятия на училища, детски градини и центрове за настаняване от семеен тип, за спортни занимания, пикници, зелени училища, библиотека на открито и мн. др.“ – обосновават идеята си от фондацията.