Шампионско посрещане за Карлос Насар

Втората група български щангисти от европейското първенство в Москва се завърна на родна земя

Втората група български щангисти от европейското първенство в Москва се завърна на родна земя с полет през Истанбул тази вечер. Делегацията бе посрещната по шампионски. У дома вече са медалистите Валентин Генчев, Божидар Андреев и Карлос Насар.

"Много добре се чувствам. Очаквах дори повече, но така се развиха нещата, че само едно злато хванахме, за съжаление. Всички бяхме много добре подготвени, както и аз. Имаше доста резерв, само че нямах още един опит", заяви пред медиите 16-годишният Карлос Насар.

Припомняме, че червенобрежанинът спечели сребро в кат. до 81 кг. в дебютното си участие в шампионат на Стария континент при мъжете. Карлос направи два успешни опита в изхвърлянето – на 158 и на 163 кг, което го нареди втори преди паузата, на 1 кг от италианеца Антонио Пицолато. В изтласкването двамата се дебнеха опит за опит, завършиха с по 206 кг, което отреди злато в двубоя за Пицолато с 370 кг и сребро за българина с 369 кг, който обаче грабна титлата във второто движение с европейски рекорд и световни рекорди за юноши.