Кметът на Червен бряг поздрави Карлос Насар

"Доста труд стои зад тези медали, само ние си знаем какво ни костваше това", каза Карлос и благодари за оказаното внимание

"Рядко съм виждал толкова обединени хора да се радват за наш съгражданин" - с тези думи д-р Цветан Костадинов посрещна европейския шампион Карлос Насар и треньора му Илиян Илиев. След блестящото си представяне на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва, младежът от Червен бряг ни даде отново поводи за гордост.

Още с дебюта си при мъжете Карлос предизвика световна сензация. 17-годишният талант спечели сребърен медал в двубоя в категория 81 килограма с общ резултат 369 кг. Той заслужи среброто в изхвърлянето със 163 кг, а в изтласкването извоюва златото с нов европейски рекорд от 206 кг. Това е само на 1 кг под световния рекорд. На такава възраст подобен дебют е правил единствено легендата на българските и турските щанги Наим Сюлейманов.

Почетен плакет, поздравителен адрес и цветя за майката на Карлос бяха символичните подаръци, които кметът връчи на шампиона. Той поздрави и неговия треньор за последователния и неуморен труд, полаган през всичките тези години, за да се превърне школата на Илиян Илиев в ковачница за победители.

"В мое лице имате пълна подкрепа, защото сте го заслужили”, подчерта градоначалникът и допълни, че твърдо застава зад този вид спортисти, които със скромност, с много труд, постоянство и всеотдайност са стигнали до тези спортни висоти.

Д-р Костадинов сподели още, че е внесъл предложение до общинските съветници за предоставяне на индивидуални парични награди на Карлос и на неговия треньор за постигнатото призово класиране на този голям спортен форум.

"Доста труд стои зад тези медали, само ние си знаем какво ни костваше това", каза Карлос и благодари за оказаното внимание.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен