25-годишен от Бръшляница е задържан за извършен грабеж в Плевен

Извършителят е направил пълни самопризнания

Извършител на грабеж е разкрит след активни действия на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен и техни колеги от Първо РУ – Плевен и РУ – Пордим. Полицейските действия са под контрола и ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Плевен.

На 16 април 2021 година в 18:20 часа в Първо РУ – Плевен е постъпил сигнал за извършен грабеж в областния град. 78-годишна тъжителка е обяснила, че в обект за продажба на кафе на улица „Тодор Каблешков“ около 17:00 часа е влязъл непознат с поставена предпазна медицинска маска на лицето. Той я изблъскал към стената и взел дневен оборот около 120 лева и мобилен телефон "Хауеи" п-40 лайт. След престъплението нападателят е избягал в неизвестна посока. Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

Авторът на престъпното посегателство е установен след бърза оперативна работа на плевенските полицаи – 25-годишен от село Бръшляница. Инкриминираните вещи и по - голяма част от паричната сума са установени и са на съхранение в полицията. Извършителят е направил пълни самопризнания.

На 17 април 2021 година е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Документирането на престъпното деяние продължава.