Криминалисти от РУ - Долна Митрополия са разкрили извършителите на домова кражба

Разследването е стартирало на 26 април след подаден сигнал в полицията за кражба в Комарево

Криминалисти от РУ - Долна Митрополия са разкрили извършителите на домова кражба. Част от инкриминираните вещи са намерени.

Разследването е стартирало на 26 април след подаден сигнал в полицията за кражба в село Комарево. По информация на тъжителя престъплението е извършено за периода от месец януари на 2021 година до 24 април 2021 година от наследствен имот. Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители, които са извършили оглед. Установили са, че е проникнато в маза в къщата през незатворен прозорец. Оттам са откраднати различни движими вещи - инверторен електрожен "Парксаид" , една кутия  с електроди, бензинов трион "Хускварна" модел-142, ъглошлайф "Спарк", бормашина "Енхел", моторна коса "Верту",  музикална система караоке с два броя тон колони "Томсан". Стойността на задигнатото е в процес на установяване. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

От проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия  са установени извършителите на деянието – 36-годишен местен жител в съучастие с 20-годишен от село Бъркач. Те признали пред органите на реда, че пренасяли на ръце задигнатото. Част от инкриминираните вещи са намерени и се съхраняват в полицията. Друга част извършителите са продали на неизвестни лица.

Двамата автори на кражбата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследващ полицай и служители на РУ Долна Митрополия продължават работата по случая.