Близо три пъти повече са оздравелите отколкото заболелите от COVID-19

Близо три пъти повече оздравели отколкото заразени отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за последните 24 часа. Въпреки това от седмица насам за първите път новите случаи са над 100. За изминалото денонощие в Русенско са заболели 105 души. 92-ма от тях или близо 88% са от община Русе. Четирима заразени има още в община Ценово, трима във Ветово, двама в Борово, както и по един в Бяла, Две могили, Иваново и Сливо поле. По-големият брой заболели може да се дължи и на факта, че през почивните дни не работят всички лаборатории за диагностика на COVID-19 и по принцип след събота и неделя повече хора се изследват. Същевременно излекуваните през вчерашния ден са 287. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13343, а преболедувалите 11050. Активните случаи са 1494. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 355, като 51 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 146, като пет от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали четири жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 799, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 458 от тях са мъже, 341 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 няма област без нови случаи на короинавирусна инфекция, като най-малко са в Разград – 15.

До момента в областта са извършени 18247 имунизации, като повторна доза са получили 3967 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са поставени 245 ваксини.

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия