Продължава поставянето на обозначителни пътни знаци в парк „Кайлъка“

Мисия

28-04-2021, 10:52

Снимка:

община Плевен

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Обезопасяване на общинския четвъртокласен път PVN 3149 /II-358/ Плевен – парк „Кайлъка“ /PVN 1150/ на територията на парк „Кайлъка“ с обозначителни пътни знаци продължава през тази седмица. Дейността започна през зимните месеци с поставяне на пътни знаци В1 - „Забранено влизането на пътни превозни средства”, на четирите основни входа в парк „Кайлъка”. За по-голяма безопасност се предвижда да бъдат монтирани170 допълнителни пътни знака по 11-километровата отсечка за автомобили в защитената местност до пътя Радишево - Тученица, изпълнители са „Инжстрой” ЕООД. Предвижда се рехабилитация на настилката в компрометираните участъци. Обновена ще бъде и асфалтовата настилка в района на Туристическия дом и тенис кортовете в парк „Кайлъка“.

Според нормативната уредба началото и краят на населеното място се определят от съответната община и за ползването на пътната мрежа в конкретното населено място винетка не е необходима. Пътната такса е задължителна, когато превозното средство напуска населеното място и продължава пътуването си по участък от републиканската пътна мрежа, а именно автомагистрала, първокласен, второкласен или третокласен път. За общинската пътна мрежа винетка не е необходима.

Спазването на забраната за влизане на пътни превозни средства на територията на парка ще се контролира от органите на МВР и служителите от Общинския инспекторат. Вече има санкционирани нарушители на въведения ред.