Мащабна полицейска операция в нощните заведения е проведена в Плевен

Установено е присъствие на две малолетни лица без документи за самоличност и придружител, задържан е 32-годишен

Мащабна полицейска операция в нощните заведения е проведена в Плевен на 1 май, информират от пресцентъра на МВР. Акцията е била по разпореждане на директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Веселин Вътов, а целта - осигуряване спокойствието на гражданите, обезпечаване сигурността на децата на обществени места и предотвратяване разпространението и употребата на наркотични вещества.

За времето от  00:00 часа до 04:00 часа служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Първо РУ- Плевен и Второ РУ- Плевен, съвместно с екипи от РЗИ – Плевен са извършили проверки на седем питейни и увеселителни заведения и районите около тях. Установено е присъствие на две малолетни лица без документи за самоличност и придружител в районите около питейни заведения – 13-годишни момичета. Те са отведени в Първо РУ - Плевен за установяване на самоличността. Родителите са призовани, предупредени са за отговорността, която носят съгласно Закона за закрила на детето. 13-годишните са предадени с разписка.

Предстои събиране на допълнителни материали по случая и съставяне на родителите на двете малолетни лица акт по чл.8, ал.3 от ЗЗД и издаване на наказателно постановление.

В хода на акцията е задържан 32-годишен от Плевен за неизпълнение на полицейско разпореждане.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен