Невяна Владинова: За пръв път имах толкова време да почивам

Чаровната плевенчанка гостува в "Седмицата на духа" в "Тази сутрин"

Вицепрезидентът на българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова най-после е имала достатъчно време за почивка покрай празниците. В предаването "Тази сутрин" по bTV грацията сподели, че дори е успяла да боядиса яйца и до помогне в подготовката за трапезата.

"За пръв път имах толкова време да почивам по тези празници, затова реших да отида при баба ми в Горски Извор, едно хасковско село. Много рядко ходя там, отдавна не бях ходила, но сметнах момента за подходящ и всъщност си пракарах много добре празниците. Имах време да боядисам яйда, да се включа в организацията", каза плевенчанката и добави, че в нейното семейство традициите са важни и се спазват, защото "рядко се събират всички заедно".

Тя прекрати активната си кариера през 2020 г. Споделя, че не съжалява да избора си да се насочи към художествената гимнастика, въпреки всички лишения и ранното отделяне от дома.

Сред най-големите ѝ успехи като гимнастичка са бронзът на топка от световното първенство в Пезаро (Италия) през 2017 г. и сребърният медал в отборната надпревара на шампионата в София през 2018-а.

"Спортът изгражда, създава дисциплина, която няма къде другаде да бъде създадена. Учи те да си поставяш цели и да не спираш, да не се отказваш. Много ми е било тежко, особено раздялата толкова малка с родителите ми, но това ми даде самочувствието, че мога да се справя сама с всичко, да се адаптирам към всякакви условия и да не мрънкам.", добави Владинова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен