Най-големите загуби при спортните залози

Спорт

05-05-2021, 22:14

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Да залагаш на спорт носи голям адреналин, който може да донесе големи печалби, но и огромни разочарования. Първоначално я има тръпката, а също и очакването, след като заложим. Понякога обаче нещата завършват зле и на загуба. Причини за това може да има много. От кален терен при конните гонки, през неочакван хеттрик на противника, до удивителни моменти като прословутата „Божия ръка“ на Марадона и всички те могат да доведат до там да загубим парите си.

Повечето хора залагат, печелят и губят обикновено дребни суми. Историята обаче знае и няколко драстични примери на загуби в размери на стотици хиляди долари.

Двойната загуба на Бърдман

Рапърът Бърдман е сред най-големите фенове на „Ню Ингланд Пейтриътс“. В един момент той разтръбява, че ще заложи на отбора колосалните 5 милиона долара, но в крайна сметка залогът му се оказа от „едва“ 1 милион. Бърдман поставя залога си срещу своя колега – рапърът 50 Cent. В зашеметяващ обрат “Патриотите” обаче са победени от „Гигантите“ от Ню Йорк с резултат 21 на 17, а Бърдман загуби милиона си. Малко по-късно Бърдман си опита отново късмета, като този път постави за любимия си отбор 200 000 долара срещу рапъра AR-Ab. “Патриотите“ обаче отново паднаха, този път от отбора  The Eagles с резултат  41 на 33 и Бърдман отново губи парите си.

Дръзкото плуване на Матю Уеб

Сред най-ранните признати големи загуби на спортни залагания е тази на британеца Матю Уеб. Той е първият човек който преплува Ламанша. Уеб генерира доходи от залагания от широката публика за безбройните трудности, свързани с плуването. Така той печели 400 британски лири, преплувайки протока за 74 часа. По-късно в Америка, през 1881 година, авантюристът продължава със залагането, но парите му бързо свършват. През 1883 година той залага 10 000 щатски долара, че ще преплува Ниагарския водопад. В тази авантюра Уеб губи не само парите, но и живота си.

Временното удоволствие на Стивън Ричардс

Стивън Ричардс е британски професионален залагащ на спорт, който през 2013 година успешно прогнозира победителите в 12 видео игри с ръгби, като печели общо 52 800 долара. Радостта му обаче е временна, защото седмица по-късно поставя залог от 30 000 долара за победа на Уелс срещу Австралия. “Кенгуратата“ обаче печелят с 30 на 26 на стадион “Милениум” в Уелс и той губи половината от парите си, спечелени само седмица по-рано.

Скъпата игра на голф на Майкъл Джордан

Отдавна се знае, че легендата на НБА Майкъл Джордън обича да залага на спорт. Така той участва в най-скъпата приятелска игра на голф досега, когато играе с предприемач, от когото губи играта и 1,2 милиона долара. Твърди се още, че Джордан често участва в голф игри с професионалисти, където пръска по 100 000 долара на игра и въпреки всичко продължава да експериментира в този спорт.

Парчето от скромния пай на Вегас Дейв

Дейвид Оансеа, известен като Вегас Дейв, е известен със спортните си залози, с големите си печалби и големите си загуби. През 2016 година той залага 1 милион  долара на Миша"Cupcake" Тейт на среща от UFC 200 срещу Аманда Нунес в опит да запази шампионската си титла. Въпреки това, Нунес обаче печели тази среща, а авантюристът е на нула. След тази загуба обаче Вегас Дейв продължава с рисковите залози, като продължава да печели и губи огромни суми.

За да избегнете всички тези рискове, залагайте внимателно и отговорно, следете отблизо спорта и статистиката, както и професионалните съвети за спортни залози в Bwin и други водещи букмейкъри. Така не само се презастраховате от загуба, но има и всички изгледи да реализирате добра печалба от залога си, за да бъдете един от щастливците, които са си докарали добри пари с успешен залог.