Радо Панталеев започна последния етап от подготовката си за олимпийската квалификация в Париж

Плевенчанинът има напълно реални шансове да спечелят квоти за олимпийските игри.

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс Жоел Арате сподели, че мислите на всички в щаба, както и на самите боксьори, са насочени вече изцяло към олимпийската квалификация. По план тя трябва да се проведе в началото на юни в Париж.

Под ръководството на кубинския специалист и неговите помощници, „лъвовете“ вече започнаха последния етап от подготовката си за решителната пресявка. От мъжкия ни национален тим за участие в нея останаха Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91). И по думите на Арате, всеки от тях има реален шанс да вземе мечтаната квота и да се изяви на Игрите в Токио.

"Симеон, Радо и Петър имат напълно реални шансове да спечелят квоти за олимпийските игри. Ситуацията е такава, че след отмяната на американската квалификация, ранглистите все повече се опресняват и нашите боксьори напредват в тях. Това означава, че дори с по една победа в квалификацията, биха могли да си осигурят участие в Токио. Но ние не мислим за такъв развой. Целта ни е те да спечелят своите категории, защото това ще им донесе две привилегии. От една страна ще ги изкачи още по-напред в класациите и ще имат по-добър жребий на олимпиадата. От друга – ще им позволи да натрупат игрови опит и допълнително самочувствие. Така че мислим само за квалификацията.", коментира Арате.