Пламен Тачев с призив депутатите от област Плевен да публикуват отчет за дейността си

Тачев вече го направи, като напомни, че през март представи и отчет за работата си от 2009 година насам

Народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев призова всички избрани от област Плевен депутати да публикуват отчетите си за свършеното в 45-ия парламент, за да са наясно хората след няколко седмици между какво ще избират. Тачев вече го направи, като напомни, че през март представи и отчет за работата си от 2009 година насам. 

„Очаквам същото и от вас, колеги! Защото утре всички ние отново ще търсим подкрепа от гражданите и е честно хората да са наясно кой каква работа е свършил през годините, с какво е помогнал на хората, в какви каузи се е включил, с какво е развил района, от който е избран. Когато някои говорят за прозрачност, прозрачността изисква точно това – отчет пред хората“, казва още Тачев.

Ето и пълния текст на Пламен Тачев във Фейсбук:

Уважаеми колеги народни представители от Област Плевен,

Работата на 45-ия парламент приключи и въпреки краткия му мандат считам, че всички ние сме морално задължени да представим на обществото какво сме свършили за това време. Аз вярвам, че един политик със своя авторитет може да бъде полезен на гражданите и в управление, и в опозиция. 

През всичките години като народен представител съм работил открито и прозрачно. Всичко, което съм обещал, съм го изпълнил. Неслучайно хората ми гласуват доверие на 5 поредни парламентарни избори.  

По време на предизборната кампания през март публикувах видео с отчет за дейността си от 2009 година насам. След това обявих публично и ясно приоритетите си за моя роден град Червен бряг и за населените места в Област Плевен. А в събота представих и отчета си за това какво съм свършил за моя избирателен район по време на краткия мандат на 45-ото Народно събрание. Очаквам същото и от вас, колеги! Защото утре всички ние отново ще търсим подкрепа от гражданите и е честно хората да са наясно кой каква работа е свършил през годините, с какво е помогнал на хората, в какви каузи се е включил, с какво е развил района, от който е избран. Когато някои говорят за прозрачност, прозрачността изисква точно това – отчет пред хората.

Още веднъж ще припомня свършеното в 45-ото Народно събрание. Само за 3 седмици успях да допринеса за решаването на 3 много важни въпроса за жителите на Община Червен бряг.

В здравеопазването – сградата, в която работят личните лекари (ДКЦ), ще бъде ремонтирана и така медиците ще имат по-добри условия за работа, а пациентите по-добри условия за лечение.

В социалната сфера – ще бъде обновена кухнята на социалния патронаж, от която всеки ден храна получават стотици жители на общината в нужда.

В инфраструктурата – със средства от МРРБ ще бъде подменен голяма част от водопровода за питейна вода в село Реселец.

Не е въпросът да влезеш в парламента, макар че за определени хора това е изключително важно. Въпросът е в качеството си на народен представител как можеш да бъдеш полезен на хората, които са те избрали. Как можеш да оправдаеш тяхното доверие. Как можеш да привлечеш инвестиции в твоя район. Имаш ли авторитета да бъдеш мост между гражданите, местната и изпълнителната власт, така че реално да решаваш проблеми. Депутатското място само по себе си не гарантира всичко това. Трябва преди всичко да си личност, да си авторитет и да умееш да работиш в екип.

В заключение: призовавам всички избрани от Област Плевен народни представители да публикуват отчетите си, за да са наясно хората след няколко седмици между какво ще избират.