Пред Параклиса на УМБАЛ – Плевен засадиха рози в памет на медиците, загубили битката с COVID-19

С благодарност към сестринските грижи и в памет на всички медици загубили битката с COVID-19

По повод Международния ден на сестринството в присъствието на Изпълнителния директор на "УМБАЛ – д-р Георги Странски" ЕАД гр. Плевен доц. Д-р Цветан Луканов, д.м. студентката от УАСГ гр. София и възпитаник на Езикова гимназия гр. Плевен Юлияна Ивова Петрова предостави на Главната медицинска сестра Ивайла Петкова своята картина, изобразяваща медалa на Флоранс Найтингейл - най-голямото отличие за медицинската сестра.

"Така както кралица Виктория през 1883 г. връчва орден за заслуги на Флоранс Найтингел, така днес аз искам по повод Международния ден на сестринството да връча това отличие (макар и не оригинал) на гл. м. с. Петкова в знак на солидарност и благодарност към медицинските сестри. Днес, в условия на пандемия те доказаха, че са бойци и гръбнакът на всяка медицинска организация", сподели Юлияна Петрова.

Отдадена бе заслужена почит към медицинските специалисти, които загубиха битката с COVID-19, но до последно бяха до леглото на болните. Те не се отказаха нито за миг и продължиха да се грижат за своите пациенти, въпреки опасността от заразяване с вируса и усещайки цялата тежест на пандемията, съобщават от болничното заведение.

Лайънс клуб Плевен Мизия, съвместно с ръководството на "УМБАЛ – д-р Георги Странски" ЕАД, гр. Плевен засадиха 10 бели и червени рози "В памет на медиците в бяло" в градинката пред Параклиса в болницата. С благодарност към сестринските грижи и в памет на всички медици загубили битката с COVID-19. Сестринството е не просто избран професионален път, а житейски.

"Бъдете все така всеотдайни и готови да бъдете до пациентите си в радост и тревога! Нека заветът на Флорънс Найтингейл - да отдадете себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на вашата грижа, бъде помнен! Заедно можем повече!", сподели президентът на клуба г-жа Галина Станимирова.

Всички присъстващи специалисти по здравни грижи отдадоха дълбок поклон за загубилите битката с COVID-19 и изразиха благодарност към всички колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на всички нуждаещи се пациенти!