Димитър Пенчев излиза в голямата битка за пояса "Шампион на SENSHI"

В 10 големи двубоя за поясите на SENSHI ще излязат едни от най-големите звезди в бойните спортове от общо 12 държави

Много екшън, дългоочаквани сблъсъци и наелектризиращи обрати обещава да покаже осмото издание на международната галавечер по бойни спортове SENSHI. В 10 големи двубоя за поясите на SENSHI ще излязат едни от най-големите звезди в бойните спортове от общо 12 държави. Те ще се бият по правилниците KWU SENSHI и KWU Full Contact и KWU SENSHI.

Международната галавечер ще се проведе на 22 май от 19 часа и ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR, Max Sport 1 и Boec.bg, както и за цял свят пряко по американската онлайн телевизия FITE, на Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

Рефери, коментатори и специални гости на SENSHI 8 отново ще бъдат легендарните K-1 величия от Холандия, които са и инструктори в Професионалната лига на Световния киокушин съюз - трикратният световен шампион в тежка категория на K-1 Гран При Питър Артс и четирикратните световни шампиони в тежка категория в K-1 сериите Семи Шилт и Ернесто Хуст. Сред специалните гости ще бъде и генералният секретар на лигата шихан Александър Пичкунов.

В двубой №10 Димитър Пенчев ще се изправи срещу Петър Стойков в мач по правилата на KWU Full Contact, категория до 70 кг.

"Последният двубой за вечерта е и голямата изненада за феновете! В него ще видим двама български бойци, между които искрата е голяма. В началото на годината състезателят на плевенския СК "Скорпион" Димитър Пенчев предизвика Петър Стойков за европейския пояс на WAKO PRO, който той завоюва на SENSHI 7 в София. Въпреки че WAKO PRO няма практика да насрочва битки между състезатели от една и съща страна за своя европейския пояс, сега – на 22 май, ще видим до колко сериозен е бил в заявката си Пенчев. Той държи европейския пояс в стил „лоу кик“, категория до 66,8 кг, а Стойков наскоро спечели колана в стил К-1 на 69,1 кг. Победителят ще спечели пояс "Шампион на SENSHI"", споделиха организаторите относно мача на Митко Пенчев.