Празнично шествие и концерт организира Община Плевен за 24 май

Ще се състои и хорово изпълнение на химна "Върви, народе възродени!"

С шествие, чието начало е в 10.30 часа от пл. "Стефан Стамболов", започват организираните от Община Плевен инициативи по повод 24 май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Традиционно шествието, в което ще се включат ученици, учители, студенти и преподаватели от Педагогическия колеж, ще премине по главната пешеходна улица "Васил Левски" и ще се насочи към паметника на светите братя на едноименната улица, където ще се влее второ шествие от студенти и преподаватели от Медицински университет – Плевен.

След тържествения ритуал в 11.00 часа и поднасянето на цветя и венци присъстващите ще се отправят към стълбите на сградата на Областна администрация срещу Големия фонтан. Честването ще продължи с хорово изпълнение на химна "Върви, народе възродени!".

В алеята пред Военния клуб ще бъде открит Празник на книгата, а в 11.00 часа във фоайето на НЧ "Съгласие 1869" ще започне изложба с уникални издания от фонда на читалището и мултимедийна презентация „Дигитални колекции“.