Община Плевен отличи дейци на културата за 24 май

Всички наградени бяха поздравени от кмета на Общината Георг Спартански

В празничния 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Плевен бяха отличени изявени дейци на културата, които поддържат и пазят жив българския дух и директори, учители и ученици за постижения в сферата на образованието. Церемониите по награждаването тази година се състояха в Арт Център Плевен и в двора на Регионалния исторически музей.

Петима са носителите на наградата на Община Плевен в сферата на културата тази година. Те са избрани от Обществен експертен съвет по култура към Общината след обсъждане на всички постъпили номинации. Отличените са:

Красимира Кузманова - актриса в ДКТ „Иван Радоев“;

Иван Велчев - Йово - в качеството му на музеен специалист в ХГ „Илия Бешков“;

Нели Станева - уредник в Регионален исторически музей;

Анелия Първанова - уредник в Регионален исторически музей;

Квартет „ГеоМарЧаЛо“ - Георги Милтиядов /пиано/, Марина Белчева /виолончело/, Чавдар Вълков /цигулка/ и Лора Табакова /виолончело/. От Квартета обявиха решението си да дарят наградата си на талантлив възпитаник на НУИ „Панайот Пипков“;

Награда за колектива на Общински хор „Гена Димитрова“ по повод 25 години от създаването на хора.

Всички наградени бяха поздравени от кмета на Общината Георг Спартански. Поздравление от името на Общински съвет - Плевен поднесе председателят на местния парламент Мартин Митев. В празничния 24 май той пожела на всички да продължават все така с вдъхновение и постоянство да съхраняват българския дух.