Промени в състава на комисията си по антикорупция и по безопасност на пътищата

Решението бе прието на днешното заседание

Общински съвет - Плевен, направи промени в персоналния състав на две от комисиите, в които членуват съветниците с прекратени пълномощия. Решението бе прието на днешното заседание, което се провежда в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“ при спазване на противоепидемичните мерки.

С Решения №341-МИ/16.04.2021 г. и №342-МИ/16.04.2021 г. на Общинска избирателна комисия бяха прекратени пълномощията на общинските съветници Илиян Йончев и Албена Върбанова, които с Решение №2438-НС/09.04.2021 г. на Централната избирателна комисия бяха обявени за избрани за народни представители в 45-ото Народно събрание. Тези обстоятелства наложиха промени в персоналния състав на комисиите, в които двамата членуваха на местно ниво.

На заседанието си предходния месец местният парламент гласува промени в съставите на постоянните комисии, в които участваха двамата съветници. Днес такива промени бяха направени и в персоналния състав на местната Комисия по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. В нея на мястото на Илиян Йончев влиза Моника Чочева. Промяна има и в състава на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата, където за член бе избрана Толя Първанова.