Йосиф Панов - Пепелянката ще защитава титлата си на голяма боксова галавечер

Пепелянката ще се изправи срещу опитния боец Ангел Емилов

Шампионът в супер полусредна категория на Българския професионален боксов съюз и един от най-прогресиращите родни боксьори Йосиф Панов - Пепелянката ще направи поредната защита на титлата си на 19 юни във Варна срещу опитния боец Ангел Емилов.

Това е дългоочакван сблъсък, породен и от възникналата вражда между двата лагера в последните дни. PRO BOX PROMOTIONS и мачмейкърът Alexeev Boxing Promotions организират голяма боксова галавечер в Морската столица и именно дуелът на Панов срещу Емилов ще бъде основното събитие.

Пепелянката е с професионална статистика от 18 победи и само 3 загуби, като девет от успехите му са постигнати с нокаут. Ангел Емилов е с по-голям опит между въжетата със своите 40 двубоя, като със сигурност ще бъде подготвен да отнеме пояса на съперника си в рамките на 10-те рунда.

Същинската вражда започна миналата седмица, когато Йосиф посети зала “Академик” в София, за да направи първи спаринг срещу Ангел. Треньорът на Емилов - Бойко Карабойков - не е останал особено впечатлен от уменията на Панов и заедно с възпитаника си са напълно убедени, че ще постигнат победа в официалния двубой.

Някои от техните подмятания по време на спаринга пък никак не са се харесали на Йосиф, който веднага е задействал организация на поредната си защита на титлата в супер полусредна категория. Съвсем скоро организаторите ще обявят и пълната бойна карта на галавечерта във Варна.