Радослав Панталеев ще отпътува в сряда за решителната битка в Париж

Това е последен шанс за спечелване на квоти на ринга за Токио

Националният ни отбор по бокс за мъже и жени ще отпътува в сряда за Париж. Във френската столица от 4 до 8 юни ще бъде довършена европейската олимпийска квалификация, която започна в Лондон преди повече от година. Тя е и последен шанс за спечелване на квоти на ринга за Токио.

Общо шестима наши национали ще атакуват квотите за Токио. При мъжете Симеон Чамов ще боксира в категория до 75 килограма. Негов съперник ще бъде шведът Адам Шартоа. Радослав Панталеев (91 кг) ще боксира с поляка Матеуш Мастернак, докато Петър Белберов (+91 кг) е предвиден да премери сили с ирландеца Дийн Гардинър. От неговия отбор обявиха, че няма да пътуват за Париж, но все още няма потвърждение на тази новина. Ако това се случи, то Белберов трябва да срещне във втория кръг Иван Верясов (Русия) или Гюрген Хованисян (Армения).

При дамите също имаме три представителки. Стойка Кръстева е на победа от квота при 51-килограмовите. От нея я дели рускинята Светлана Солуянова. Станимира Петрова (57 кг) започва от първия кръг и ще боксира с полякинята Сандра Крук. Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще срещне на старта Николета Пита (Гърция).

Националите ни са заявили две тренировъчни сесии за 3 юни. Те ще правят спаринги с боксьорите на Черна гора между 13 и 14:15 часа, след което ще имат самостоятелно занимание от 17:30 до 18:45 часа.