12 награди за селекцията на МК „Сребърна Янтра” от вокален онлайн конкурс на Острова на Афродита

Велико Търново Лайф

01-06-2021, 12:53

Снимка:

Сребърна Янтра

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четири първи, седем втори и една трета – общо 12 награди, извоюваха седемте представителки на страната ни, включени в отбора на „Сребърна Янтра”, защитавал честта на България на току що приключилия Международен  вокален онлайн конкурс “Aphrodite Voice”  в Кипър.

София, Амстердам, Свищов и Велико Търново са градовете, от които са избраничките на селекционера на тима Румяна Начева - член на международното жури за България в най-новия конкурс на Острова на Афродита на световната музикална карта.

Финалистката в „България търси талант” - Жени Кринчева, 11 г. от София, участва в три категории и спечели три първи места: “Blues/ Jazz”, “Musical/Movie” и “Pop/Rock”. Гласовитата софиянка впечатли многобройното жури с песни на Zoe Wees, Nat King Cole и Christina Aguilera.

В три категории участва и Софи Нелсън, 11 год. от София. Талантливата и артистична Софи бе отличена с първа награда в кат. “Musical/Movie”, а в другите две – с втори награди.

С две втори награди в кат. “Pop/Rock” и кат. “Musical/Movie” завърши своето участие в Кипър и 11-годишната Грациела Иванова, която е родена и израсла в Стражица, но сега живее и учи в Амстердам. Граци представи в Кипър песни на Naomi Scott и Rosalia.

Представителките на ДЕС „Румина” – В. Търново – Дарена Станева, 10 г. и Василена Василева, 14 г., прибавиха към актива на “Silver Yantra” Team още две втори награди в кат. “Pop/Rock” с нови кавъри на YOLKA и Григорий Лепс. Третата възпитаничка на ДЕС „Румина” – Преслава Стоянова, 15 г., спечели трета награда с песен на Ариана Гранде.

Вилияна Иванова, 13 г. от Свищов, допълни шампионската витрина на лауреатите на „Сребърна Янтра” с второ място в кат. “Musical/Movie”.

„Изключително съм доволна от представянето на нашите момичета. За мащабите на конкурса показателен е фактът, че журито се състоеше от 60 члена от всички краища на света. Разбира се, ние сме разделени на комисии и всеки журира определена категория. Много силно присъствие този път имаше от Азия – най-вече от Тайланд, а също от ОАЕ, Египет, Сев. и Южна Америка, дори от Австралия. Благодаря на Жени, Софи, Виви, Граци,  Дари, Васи и Преси за таланта, трудолюбието и постоянството им, въпреки тежките условия. Поздравления заслужават и вокалните педагози, които повече от година работят също в ненормална обстановка – Теодора Орешенска, Георги Янков, Вяра Иванова, Стелияна Христова и Милена Димитрова. Наградите на децата са награди и за родителите им, които не спират да ги подкрепят и развиват таланта им” – сподели Румяна Начева, селектирала сред лауреатите на МК „Сребърна Янтра” момичетата, които да представят България в конкурса “Aphrodite Voice”, а също и член на международното жури в Кипър.

Музикалният онлайн маратон по света продължава с десетки конкурси, които се опитват леко „да отварят” сцените си за живо присъствие, но все още изглежда далеч времето, когато свободното пътуване между страните ще стане факт.

 

 

 

 

 Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"