Кметът Спартански отменя забраната за провеждането на пазара за стари коли и вещи

Той разчита, че гражданите ще продължат да спазват отговорно мерките за предпазване

Кметът Георг Спартански ще отмени забраната за провеждането на пазара за стари автомобили и вещи, както и тази за работата на кварталните клубове на пенсионерите и хората с увреждания. Решението е взето поради факта, че област Плевен вече е с най-ниските показатели по заболеваемост от COVID-19 в България.

"Новина в аванс: поради много добрите показатели, които заедно, с общи усилия и обща отговорност постигнахме в нашата община, считано от 14.06.2021 аз ще отменя забраната за работа на кварталните клубове на пенсионерите и хората с увреждания на територията на община Плевен. Ще вдигна и забраната за провеждане на пазара за стари автомобили и вещи - втора употреба, провеждан традиционно край стадион "Плевен".", написа Спартански на профила си във Фейсбук.

"Разчитам, че след тази отмяна гражданите ще продължат да спазват отговорно мерките за предпазване - защитни маски, където е нужно, дезинфектанти, спазване на социална дистанция - за да превърнем добрите си статистически показатели в трайна тенденция и да не се налага да се връщаме към забрани отново. Живеем, както си го направим! Вярвам, че заедно можем!", отбелява кметът.