Условна присъда и две години без книжка за шофьор, причинил смърт по непредпазливост

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Л.И.Б., роден 1959 година, обвинен в това, че на 13.02.2020 г. около 09:45 часа, на пътен участък в близост до Лавров парк - с.Горни Дъбник, обл.Плевен, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Е.Д.Я. от гр.Червен бряг, обл.Плевен – престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“, във вр. с чл.342 ал.1 от НК.

В насроченото за разглеждане разпоредително съдебно заседание подсъдимият е заявил своето желание делото да се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие. Постановена е присъда, с която на Л.И.Б. е наложено наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок. Съдът лишава подсъдимия от право да управлява МПС за срок от две години.

Присъдата не е влязла в сила. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.