Дарение от над 200 книги получи Общоградското средношколско общежитие в Плевен

Над 200 са учениците, настанени в Общоградското средношколско общежитие в Плевен за учебната 2020/2021 г.

Дарение от над 200 книги - съвременна българска литература, учебници и художествени заглавия, получи като дарение Общоградското средношколско общежитие /ОСО/ в Плевен. Книгите са подарък от Регионалната библиотека "Христо Смирненски" с директор Аня Михова и НЧ "Христо Ботев - 1927", с . Бохот.

"Благодарни сме на нашите дарители. Дарението се случва дни след като отбелязахме и националната библиотечна седмица, чието мото тази годна е „Библиотеката ще ти помогне!“. Искаме децата да знаят, че информацията не е само в интернет. Фактите трябва да бъдат осмисляни и с четене на книги“, каза директорът на Общежитието Веселка Лилова.

От името на ОСО - Плевен, на Аня Михова е връчен благодарствен адрес. На срещата представителите на двете институции обсъдиха и възможности за бъдещо партньорство, една от формите на които ще бъде сформиране на групи от четящи деца в Общежитието. Те ще бъдат обучавани и като доброволци към Регионалната библиотека.

Над 200 са учениците, настанени в Общоградското средношколско общежитие в Плевен за учебната 2020/2021 г. Те са от различни населени места в областта и учат в професионални гимназии и средни училища в града. Общежитието разполага с библиотека, която вече наброява над 800 заглавия от наши и чужди автори.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"