С пилотен курс за военно звание "Офицерски кандидат" завърши учебната година в ПСК - ВВС към ВВВУ "Г. Бенковски"

Деветнадесет военнослужещи от ВВС формирования от цялата страна завършиха пилотния курс

Деветнадесет военнослужещи от ВВС формирования от цялата страна завършиха пилотния курс за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат”.

В периода от 10.05.2021г до 04.06.2021г. в Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Г. Бенковски“ , за първи път се проведе курс „За длъжност Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат”. Специализантите старшини, голяма част от които възпитаници на сержантското училище в Долна Митрополия, взеха активно участие и положиха успешно комплексен изпит.

Курсът се проведе в два периода. За времето от 10.05. 2021 г. до 18.05.2021 г. обучението бе в електронна среда. За това време специализантите преминаха теоретични и методически занятия по Устави, Огнева подготовка, Тактическа подготовка, Планиране и оценяване на подготовката, Военнолидерска подготовка, Ядрена, химическа, биологическа защита и Екология и Комуникационни информационни системи.

През втория период – от 19.05.2021 г до 04.06.2021 г., занятията бяха практически и методически. Специализантите влязоха в ролята на ръководители и инструктори по всяка една от изучаваните дисциплини.

Средният успех на курса за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат” е Много добър 5,07.

Високият професионализъм, трудовият стаж и способностите на специализантите си проличаха през целия период на обучение, както и на положения изпит. Петима обучаеми завършиха с еднакъв успех – Много добър 5,38.

Удостоверенията за успешно завършване на курса бяха връчени от полковник Андриян Колев – заместник-началник по практическото обучение и международното сътрудничество. Той поздрави специализантите за положените усилия, отговорността по време на обучението и постигнати резултати.

Този курс бе последен за учебната 2020/2021 година. Общо 73 специализанта завършиха обучението си в различни курсове.

Екипът на Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“, изказва благодарност на всички завършили специализанти за положените усилия и им пожелава крепко здраве, оптимизъм, лични и професионални успехи!