БАБХ започва извънредни проверки в обектите за производство и продажба на сладолед

Това съобщиха от агенцията по безопасност на храните

От днес, 14 юни, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна.

Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30.06.2021 г., а до 30.09.2021 г. ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и др. за продажба на сладолед без предварително опаковане.

В производствените предприятия инспекторите от дирекция „Контрол храни“ ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт и ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.

В обектите за продажба Агенцията по храните ще инспектира хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.



Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"