Ивет Горанова на родна земя: Нямам търпение да дойде Олимпиадата, отивам за медал в Токио

"До последно не знаех дали ще успея да да взема квотата", сподели родната каратека

Златната Ивет Горанова се завърна в България, след като спечели квота за участие в Летните олимпийски игри в Токио. Както вече писахме, Ивет се класира първа на Квалификационния турнир по карате в Париж, като в категория до 55 кг изигра 9 срещи при изключително голяма конкуренция от почти 60 претендентки от цял свят и много тежък жребий.

"Много съм щастлива и до последно не знаех дали ще успея да се справя да взема квотата. Нямам търпение да дойде Олимпиадата и там също да взема медал", сподели Ивет Горанова на родна земя. "9 срещи изиграх, това беше най-тежкото състезание, на което съм участвала. Изключително тежко беше и много трудно. Срещу мен бяха едни от най-добрите съпернички в категорията. Последните срещи, в които играхме всяка срещу всяка във финалната четворка, нямаше как да се отпусна, защото знаех, че една загуба и може да изпусна квотата.", отбеляза плевенчанката. "Отивам за златото в Токио. Винаги излизам за златен медал, но това весе пак е Олимпиада и ще се радвам на какъвто и да е медал", допълни Ивет.

"Беше вълнуващо, изпитахме много силни емоции. Тежко състезание, трябваше да се изиграят девет срещи в рамките на един ден. Големи аплодисменти за Ивет - тя изпита наистина доста тежки моменти, но показа воля, показа желание за победа и заслужено ще участва на Олимпаидата в Токио", коментира треньорът на Ивет - Ангел Стефанов.

На летището Горанова беше посрещната от бронзовата олимпийска медалистка в борбата от Рио де Жанейро 2016 Елица Янкова, президентът на КБИ "Петромакс" Русалин Русалинов, д-р Денислава Ангелова - председател на Асоциация "Докосни дъгата" и други близки хора.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"