Двама задържани при спецакция срещу наркотиците в Плевенско

Уведомена е Районна прокуратура - Плевен

На 16 юни на територията на община Левски е проведена специализирана полицейска операция. Около 19.00 часа криминалисти при РУ - Левски са извършили проверка в землището край града в местността "Кулата". В близост до напоителен канал е установен 29-годишен от град Средец, област Бургас, в момент на полагане на грижи за 32 растения от рода на конопа с височина от 12 до 28 см., засадени в саксии. От мястото на проверката с лек автомобил "Мерцедес“ неизвестно лице е потеглило в посока град Левски. В последствие е установена самоличността му – 35-годишен от град Добрич.

В хода на акцията е извършено претърсване в обитавания дом от двамата мъже, при което са намерени везна и семка в полиетиленов плик. Конопените растения, везната и плика са иззети. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза.

29-годишният и 35-годишният са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомена е Районна прокуратура - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1, от НК. Продължава работа разследващ полицай.