Работна среща за произвеждането и безпроблемното протичане на изборите се проведе в Плевен

Срещата се проведе по инициатива на областния управител Марио Тодоров и гл. секретар Ирена Христова

В Областна администрация – Плевен, по инициатива на Областния управител Марио Тодоров и гл. секретар Ирена Христова, беше проведена среща между ключовите институции, които представиха план за организационно-техническата подготовка за протичането на изборите за народни представители на 11 юли.

Председателя на РИК – Плевен призова за взимане на вече работещите моменти в досегашното провеждане на изборите, като само да се надгражда и работата на отговорните институции да продължава да работи в същия безпроблемен синхрон.

Основна част на днешните разговори между ответствените институции беше конкретизиран в обезпечаването на членовете на секционните комисии с лични предпазни средства, безопасни и здравословни условия в избирателните помещения, охраната на секциите и транспортирането на материалите.

От ПБЗН потвърдиха, че електрическата инсталация е изградена още при предходните избори и към днешна дата се очаква поддръжка и успокоиха, че при машинното гласуване се следва тенденцията за по-малка вероятност от грешки.

От страна на ОД на МВР- Плевен бе потвърдена готовността за временна организация на движението в района на сградите, където ще се приемат членовете на секционните избирателни комисии от общините в област Плевен.

От РДПБЗН- ПЛЕВЕН и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, беше обсъдена необходимостта и възможността за осигуряване на алтернативно захранване, аварийно осветление в сградите, в които се приемат секционни протоколи и се въвеждат цифрови данни от протеклия вече в нощта на изборите вот.

От Центъра за спешна медицинска помощ- Плевен ще се погрижат да създадат организация за безпроблемно преминаване на изборната нощ, като разликата от предходните избори ще бъде липсата на подвижна секция за болни от Covid-19, тъй като тенденциозно броят им е изключително нисък, но ще има подсигурена стационарна секция.

Представител на РЗИ- Плевен прикани към спазване на актуалната епидемиологична обстановка, която продължава до 31-ви юли.