Останете живи! Ученици от България и Румъния казаха "Не на войната по пътищата"

Участниците в проекта "Младите хора и социалното включване в мултикултурния град" отбелязаха Деня на безопасността на движението по пътищата

В месеца, в който отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата, авторът и издател на книгата "Останете живи" Георги Стоянов разговаря по темата с български и румънски ученици, които са част от проекта "Младите хора и социалното включване в мултикултурния град", реализиращ се с финансовата подкрепа на Програма "Еразъм +", сектор "Младеж", с договор № 2020-2-BG01-KA105-079362.

По време на срещата, провела се в конферентната зала на плевенския хотел "Орбита Палас", вниманието на младите хора бе заострено върху това, което е в техните възможности – да спазват правилата за движение по пътищата и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега. България и Румъния дават най-много жертви при катастрофи от всички страни в Евросъюза. Това сочат данните на европейската статистическа агенция „Евростат“. Но тази драматична ситуация по пътищата на двете държави може и трябва да бъде овладяна! Около това мнение се обединиха авторът на "Останете живи" и младежите от Айтос и Кълъраш, които получиха книгата, обещавайки да бъдат посланици на нейната мисия.

"Продължавам да правя това, което мога и е по силите ми – да предупреди колкото се може повече млади хора за отговорностите им на пътя. И продължавам да вярвам, че промяната, която трябва да настъпи в мисленето, ще се случи първо именно при подрастващите и те ще възпитат в себе си инстинкта за самосъхранение и чувството за отговорност.", сподели авторът на "Останете живи".