Къща горя в плевенското село Бъркач, няма пострадали

Огнеборците в региона са гасили и пожари в сухи треви

На 25 юни служители от РДПБЗН – Плевен са отсранили паднали дървета в град Пордим и на пътя от град Никопол за село Новачене. Същия ден са погасили пожари в контейнери за сметосъбиране в ж.к „Сторгозия“ и в град Белене.

На 26 юни екип на РС ПБЗН - Червен бряг е оказвал технически помощи при разчистване и отстраняване на паднали дървета след бурята в града до стадиона. Техни колеги от Кнежа са разчистили паднали дървета на улица „Марин Боев“.

На 26 юни служители от РС ПБЗН – Никопол са потушили пожари в сухи треви в землището на село Дебово, а служители от РСПБЗН – Кнежа са погасили пламъци в отпадъци на булевард „Христо Ботев“.

На 27 юни в 03:01 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Бъркач. Причините за инцидента са в процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция 40 кв.м.; 40 кв.м каратаван, врати и имущество. Опушени са стени - 50 кв.м. Пострадали няма. В пожарогасенето са участвали служители с един автомобил.

На 27 юни около 12:05 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са извършили техническа помощ – отстраняване от пътното платно на паднало дърво в Плевен парк „Къйлъка“ в местност „Стража“. На същата дата огнеборци от Червен бряг са потушили пожари в запалени сухи треви в зелмището на Червен бряг и в град Койнаре – гробищен парк.