Изявени младежи получиха "Културен чек" на Община Плевен

Той им бе връчен от кмета Георг Спартански

Никол Маринова от 8 клас в ДФСГ "Интелект", Дениз Потурлиев от 9 клас  в МГ "Гео Милев", Биляна Лазарова от 10 клас в НУИ "Панайот Пипков", Стелиян Ангелов от 11 клас в ПГТ "Проф. Цветан Лазаров" и Венцислав Тодоров от 12 клас в ДФСГ "Интелект" гр. Плевен са учениците, които получиха днес първия "Културен чек" на Община Плевен. Той им бе връчен от кмета Георг Спартански.

"Културен чек" се връчва на младежи от общината за техните постижения в сферата на образованието, културата и изкуството, както и всички останали сфери на обществения живот, за разработване и участие в проекти, за спечелени от тях награди и постиженията им през последните 12 календарни месеца. Кметът Георг Спартански обясни на младежите, че това е малък реверанс от страна на Община Плевен за усилията, които са положили за своето обучение и развитие. „Културният чек” е награда, която съдържа два билета за театрални постановки, два билета за кинофилми, ваучер за книжарница на стойност 20 лв., както и неограничени посещения до края на 2021 г. в РИМ – Плевен, Панорама „Плевенска епопея 1877”, Художествена галерия „Колекция Светлин Русев” и Художествена галерия „Илия Бешков”. Бъдете горди, че сте първите, отличени в тази инициатива, която, надявам се, ще се превърне в още една хубава традиция, се обърна към младежите кметът Спартански.

Наградата "Културен чек" се връчва веднъж годишно. Присъжда се на ученици от учебните заведения на територията на община Плевен във възрастова група 8-12 клас, по един ученик от всеки клас, и няма парично изражение. Средствата за наградата „Културен чек” са осигурени от бюджета на „Календара за младежки дейности” на Община Плевен за 2021 г.