Престижно второ място за плевенските огнеборци на Републиканския преглед

Участие в състезанието взеха пожарникарски отбори от всички областни градове в България

Пловдив бе домакин на XLIX-ти Републикански преглед по пожароприложен спорт. Състезанието се организира от БФППС, със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и спортен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160”.

Отборът на РДПБЗН - Плевен се представи отлично и завърши на престижното второ място в комплексното класиране! Победители станаха огнеборците от Стара Загора, а третата позиция заеха пожарникарите на Враца.

Участие в състезанието взеха 29 отбора от всички областни градове в България, както и представителният отбор на Факултет ПБЗН при Академията на МВР.

 В “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” плевенчани спечелиха второто място

Надпреварата се проведе на четирите състезателни дисциплини – индивидуалните “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на учебна кула” и “100-метрова пътека с препятствия” и колективните “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и “Бойно разгръщане от мотопомпа”, като плевенските огнеборци показаха перфектна подготовка и се справиха подобаващо с всички предизвикателства на стадион "Пловдив".

В “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и "“Изкачване с щурмова стълба" плевенчани спечелиха вторите места, на "100-метрова пътека с препятствия" - трето, а на "Бойно разгръщане от мотопомпа" - пето.