Осъдиха 21-годишен младеж от Плевенско за грабеж на телефон

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок

21-годишен младеж от Плевенско беше признат за виновен в това, че на 28 март миналата година край жилищен блок в квартал „Младост“ във Варна, чрез употреба на сила – блъскане и издърпване, отнел мобилен телефон от възрастен мъж, съобщиха от пресцентъра на съда. Вечерта на тази дата пострадалият се прибирал към входа си и разговарял по телефона, когато видял към него да се приближават две момчета. Докато се разминавали, единият от тях – 21-год. подсъдим, рязко го блъснал в рамото и със сила издърпал мобилния му апарат.

Пострадалият се развикал за помощ, но на улицата нямало никой. Два дни по-късно, след като не успял да разкодира отнетия чужд телефон, на стойност около 250 лева, подсъдимият го оставил в заложна къща.

21-годишен младеж е неосъждан до момента. За извършения грабеж, с присъда Районен съд – Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години. В негова тежест са направените по делото разноски. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.