В района на Плевен вече има още един маршрут за пешеходен и вело туризъм

Близките околности на града се превръщат в още по-приветливо място за отмора и отдих сред природата

Официално в района на Плевен вече има още един пешеходен и вело маршрут. Това съобщиха от Сдружение "Приятели в приключенията".

"Както бяхме обещали новата пътека от Панорама "Плевенска епопея" до долината на река Чернелка освен с маркировка се сдоби и с указателни табели. Въпреки горещото време те бяха монтирани на по-важните разклонения по маршрута", споделиха от сдружението. "С това маркирането на трасето приключи, но тепърва ще има и допълнителни дейности, които да доведат до оформянето на пътеката и ще я направят още по-приятна за минаване. Цялото трасе е разчистено от нападали дървета и храсти. Поради падналите дъждове проблем за минаване може да се окаже на места високата трева, но с активно прохождане вярваме, че постепенно тя ще се оформи и ще се превърне в предпочитано и алтернативно място за отмора и разходка на жителите и гостите на Плевен", допълват инициаторите на хубавата инициатива.

Сдружение "Приятели в приключенията" изказва благодарност на приятелите си от ТД "Насам-Натам" и Български планинарски съюз за дизайна и доставянето на табелите, както и ентусиазма, с който са приели идеята и усилията, положени при полагането на маркировката.

"За всички приятели на Плевен и региона – наминавайте насам и нека направим близките околности на града още по-приветливо място за отмора и отдих сред природата", апелират от Сдружение "Приятели в приключенията".Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"