Курсисти във ВВУБ – Долна Митрополия тренираха действия в специфична среда

Във Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия се проведе занятие по тактическа подготовка на тема „Действия на взвода в специфична среда”. В него взеха участие специализантите от курса за длъжностна квалификация „Младши сержант – първи модул”.

Основната цел на занятието бе обучаемите да придобият необходимите практически знания и умения за взаимодействие в група, вземане на групово решение, съставяне на план за действие, както и да се повиши тяхната психическа и волева устойчивост, и физическа натренираност. Методически ръководител на занятието бе младши сержант Мирослав Аладжов – инструктор по общовойскова подготовка, администрация и логистика в „Център за подготовка и обучение”.

Тренировката се проведе по зададена ситуация, включваща отработването на действия в няколко основни направления: „Патрулиране в населен район”, „Бой в град”, „Прочистване на сграда”, „Обезвреждане на терористи”, „Освобождаване на заложник”.

Занятието се проведе при изключителна динамика и стриктно спазване на мерките за безопасност. Командирът на Военновъздушната учебна база полковник Петър Банков поздрави курсистите и техните ръководители за добрата организацията и отлично провеждане на тренировката.