Дрогирани шофьори вилнеят по пътищата в Плевенско

Трима водчи са задържани

На 6 юли в 17:30 часа на път в посока на движение за село Крушовене е проверен водачът на "Опел Корса" – 24-годишен от село Ставерци. Техническо средство "Дрегер 7410" е отчело над 0.5 промила в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. При извършената проба за употреба на наркотични вещества и техни аналози с техническо средство "Дръг чек 3000", е установено, че е налична употреба на метаамфетамин. Издаден е талон за лабораторен анализ. 24-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е прокуратурата. Образувано е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Продължава работата по случая.

На 7 юли около 01.45 часа в град Червен бряг на улица "Християнска" е спрян лек автомобил „Фолксваген Поло“. Установена е самоличността на водача – 22-годишен местен жител.  При извършената проверка с техническо. средство дрегер "Drug check-3000" е установено, че управлява МПС под въздействието на наркотични вещества - амфетамин, метаамфетамин и тетрахидроканабинол. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът е  отказал да даде кръвна проба за лабораторно изследване във ФСМП - Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП - Плевен . По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“. ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Бързо производство е образувано и в РУ-Пордим за управление на моторно превозно средство под въздействието на наркотици. На 3 юли около 04:00 часа в село Тотлебен бил проверен 21-годишен водач на „Форд Фокус“. Дрегер дръгтест е отчел употреба на наркотични вещества - амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е прокуратурата в Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия