Kонтрабанден тютюн е иззет при спецоперации в Плевен и Долни Дъбник

Крими

08-07-2021, 10:29

Снимка:

архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Kонтрабанден тютюн е иззет при спецоперация в Плевен

2.740 килограма контрабанден тютюн е иззет при специализирани полицейски операции за ограничаване на разпространението на стоки с незаплатен акциз, проведена на 7 юли на територията на Плевен и Долни Дъбник.

За времето от 08:00 часа до 17:00 часа са извършени проверки на търговски обекти и пазари в областния град. На територията на кооперативен пазар на улица "Александър Батенберг" до контейнер за сметосъбиране са установени два полиетиленови плика с жълто - кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Общото тегло на нередовната стока е 2 килограма. За намерено количество е съставен констативен протокол.

За времето от 06.00 часа до 12.00 часа е проведена специализирана операция и на територията на РУ - Долни Дъбник. Извършена е проверка в село Петърница в частен дом, обитаван от 65-годишен. Мъжът доброволно е предал 0.740 кг. суха, жълто-кафява тревиста маса с мирис, наподобяваща тютюн. Съставен е протокол по чл.83 от ЗМВР и протокол за доброволно предаване. Образувана е преписка по чл.234, ал.1 от НК.