Непълнолетен плевенчанин заплаши с нож 18-годишен, за да му отнеме маратонките

По случая са задържани четирима

В Плевен непълнолетен заплашил с нож 18-годишен, за да му отнеме маратонките, съобщават от полицията. Извършителят е установен и е направил самопризнания.

На 8 юли около 19:30 часа във Второ РУ - Плевен е дошъл 18-годишен от село Крушовица. Той е заявил, че непосредствено преди това на улица "Асен Халачев" в областния град е бил пресрещнат от непознати. Единият го заплашил с нож и му отнел маратонките. След грабежа нападателите са се оттеглили в посока кооперативен пазар.

От проведените незабавни оперативни действия в близост до местопрестъплението са установени 18-годишен, 21-годишен, 26-годишен и 15-годишен, и четиримата плевенчани. При извършения личен обиск на непълнолетния е иззет нож и маратонки. От проведените разпити на свидетели е установено, че той е отнел маратонките на потърпевшия. Снети са му сведения от инпектор детска педагогическа стая при Второ РУ, в които е признал за деянието.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. По случая работата продължава.