Инцидент с газова бутилка вдигна на крак плевенските огнеборци

На 10 юли 2021 година служители от РДПБЗН – Плевен са потушавали пожари в запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на селата Радомирци и Трънчовица, и в град Койнаре.

На 10 юли 2021 година в 07:06 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за инцидент с  газова бутилка в кухня в жилище в областния град на улица "Сан Стефано". Причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са домашно имущество, техника и са опушени стени 20 кв.м. Пострадали хора няма. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН - Плевен с един автомобил.

На 10 юли екип на РС ПБЗН – Плевен е погасил пожари в отпадъци в село Горни Дъбник на улица „Васил Априлов“ и  в град Плевен на улица „Г. М. Димитров“.

На 11 юли служители от РДПБЗН - Плевен са отреагирали на седем сигнала за произшествия. Екипите са потушавали пожари в сухи треви в землищата на селата Ясен,  Радомирци, Крушовене, Биволаре и в град Летница.

На 11 юли в 13:51 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в село Гиген. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили покривна конструкция 3 кв.м. Пострадали няма. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Гулянци.

На 11 юли служители от РС ПБЗН – Гулянци са оказали техническа помощ – изваждане на водача на самокатастрофирал лек автомобил на пътя от село Искър за град Плевен.