Йоана Константинова и Роси Денчева ще представят България на Европейското лично първенство

Тенис талантите провеждат едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център

Националните състезатели на България до 14 и 18 годишна възраст провеждат едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София. Родните таланти ще участват през следващата седмица в Европейските лични първенства.

Националите юноши до 14 г. са в състав Александър Василев (№8 ранглистата на Тенис Европа) и Иван Иванов (шампион на България на открито). Капитан на отбора е Кристиян Илиев. Европейските вицешампионки (отборно) Йоана Константинова и Росица Денчева ще представят България при девойките до 14 годишна възраст. Капитан на девойките е Велиян Бакалов. Първенствата за юноши и девойки до 14 г. ще се проведат в Мост (Чехия) от 19-и юли.

Юношите до 18 г. са в състав Пьотр Нестеров (полуфиналист по двойки на „Ролан Гарос" и участник на „Уимбълдън") и Динко Динко (Държавен шампион на България). Капитан на юношите до 18 г. е Даниел Ангелов. Девойките до 18 г. са в състав Катерина Димитрова и Денислава Глушкова с капитан Биляна Павлова. Първенствата за юноши и девойки до 18 г. ще се проведат в Клостерс (Швейцария) от 19 юли.

В лагера на националите дейно участие взимат Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис" и австралийската тенис легенда Пол Макнами. Състезателката на Макнами Сю Уей спечели титлата при девойките на „Уимбълдън" през миналата седмица. Бачев и Макнами се включват в подготовката с опит, знания и съвети както в тренировките на сингъл така и по двойки.

Българската федерация по тенис и БНТЦ са осигурили най-добрите условия за пълноценна подготовката на младите ни таланти.