Три нови случая на коронавирус в Русенско

Три нови случая на COVID-19 са установени в Русенско за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Става дума за две лица от община Русе и едно от Борово. За последните 24 часа няма починали с положителен тест за коронавирус, както и оздравели. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14286, а преболедувалите остават 13340. Активните случаи са 37. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 13 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 133, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в България наравно с още три региона: Враца, Ловеч и Търговище. Трябва да се вземе под внимание и фактът, че разликата между областите е едва от по един – два случая. Други пет области са без заразени с COVID-19. Става дума за Габрово, Кюстендил, Разград, Сливен и Стара Загора.

До момента в областта са извършени 52203 имунизации, като повторна доза са получили 24900 лица. Само за последното денонощие са поставени 305 ваксини, като 138 от тях са първа игла от някои от препаратите.

Днес до 15.00 часа ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“.

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия