Криминалисти установиха жена, откраднала вещи, злато и пари от апартамент в кв. "Сторгозия"

Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен

Криминалисти от Второ РУ – Плевен установиха жена, която е откраднала движими вещи, злато и пари от частен дом в града. Престъплението е из вършено в жилището на 34-годишан.

На 1 август 2021 година около 19:30 часа в полицията е получен сигнал, че през периода от 25 юли 2021 година до 19:30 часа на 1 август 2021 година от апартамент в ж.к „Сторгозия“ е извършена кражба. По информация на тъжителя са откраднати климатик "LG", пералня  "LG", лаптоп "Acer", кухненски робот "Nutribullet", златен пръстен с тегло около 5 /пет/ грама и сумата от 1000 /хиляда/ лева. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Изяснено е, че в жилището е проникнато чрез отключване.

От проведените своевременни оперативни действия е установено, че извършител на престъплението е 30-годишна. Тя е предала с протокол за доброволно предаване част от инкриминираните вещи - климатик, пералня и кухненски робот.

Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.195, ал.1, т.4, във връзка с чл.194, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство. По случая продължава работа разследващ полицай.