Девойките на България до 14 г. постигнаха втора победа на Световното първенство

Роси Денчева и Йоана Константинова спечелиха срещите си на сингъл и си осигуриха победата срещу Мексико

Националките на България до 14 г. продължават с блестящото си представяне на Световното първенство в Простежов (Чехия). Нашите момичета спечелиха срещите си на сингъл и си осигуриха победата срещу Мексико.

Йоана Константинова се наложи над Каролина Алонсо с 6:2; 6:1. По-рано днес Росица Денчева разгроми с 6-0, 6-0 Наталия Перез. В срещата по двойки ще играят Ивона Самекова и Йоана Константинтова.

Вчера българките се наложиха с 3:0 победи над Швейцария. Така нашите момичета почти сигурно си осигуриха място на четвъртфиналите. Девойките на България до 14 г. попаднаха в група с отборите на Швейцария, Канада и Мексико. На първенството участват 16-те най-добри отбора на планетата. Те са разпределени в четири групи от по четири отбора. Първите два отбора от всяка група се класират на четвъртфиналите.

България е в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локомотив", гр.Пловдив) с капитан Велиан Бакалов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен