Огнеборците отново гасиха множество пожари в сухи треви в Плевенско

Няма пострадали хора

На 4 август 2021 година огнеборци са погасявали пожари в запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в село Брестовец – военния полигон посока Ловеч, в землището на селата Николаево, Тодорово и град Левски, пътя Плевен – Ловеч, пътя Плевен – Ловеч при село Бохот, в Плевен в Западна индустриална зона, в град Славяново на улица „Девети септември“ и улица „Генерал Бирюзов“, в село Горник на улица „Иван Вазов“, в град Тръстеник на улица „Опълченска“ и в град Левски на улица „Цар Калоян“, и в сметището на град Тръстеник.

Вчера служители от РДПБЗН – Плевен са извършили технически помощи – съдействие на военно формирование в село Тодорово и измиване на пътното платно в Плевен на улица „Стоян Михайловски“.

На 4 август в 13:54 часа в УПБЗН – Долна Митрополия е съобщено за пожар на товарен автомобил „Man“ при входа на село Славовица. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са два акумулатора на камиона и захранващи кабели. Пламъците от горящия товарен автомобил са се прехвърлили в суха трева на площ 5000 кв.м. В пожарогасенето са участвали служители от УПБЗН – Долна Митрополия с един автомобил.