Селекционерът на отбора по карате: Не сме изненадани от успеха на Ивет

Борислав Иванов похвали Ивет, че е много амбицирана и целенасочена

В родното карате не са изненадани от триумфа на Ивет Горанова на олимпийските игри в Токио. Това заяви селекционерът на националния отбор по олимпийско карате Борислав Иванов пред bTV.

Той сподели, че все още не се е чул с 21-годишната шампионка, но е разговарял с личния й треньор, който му казал, че все още не осъзнават какво са направили.

"Не сме традиционен спорт, по-млад спорт сме, но в нашите си карате среди очаквахме такъв резултат, защото през последните години Ивет постигна много сериозни успехи. За нас този успех до някаква степен е очакван. Тя е изключително трудолюбив състезател, много дисциплиниран и отговорен. Не лети в облаците, не се има за звезда. Има страхотен характер, тя е амбицирана, целенасочена и знае какво иска", сподели Иванов. "Много по-упорита е от всички останали е, много силен психически състезател е", допълни той.

"Тук е моментът да благодаря на министерството на спорта, защото в последните години имаме изключително добри условия за подготовка и се чувстваме много спокойно, за да постигаме тези резултати", отбеляза Борислав Иванов.