Натоварени дни за плевенските огнеборци

Няма пострадали хора

40-годишен предизвика пожар по непредпазливост в землището на село Крушовица на 5 август. В пламъците изгоряха пчелни кошери и селскостопанска постройка. Сигнал за инцидента е постъпил 16:02 часа. Към мястото в местността „Орешковец“ е изпратен екип на РСПБЗН – Плевен за потушаване на пламъците. Извършен оглед на местопроизшествието, при който е установено, че са изгорели 30 пчелни кошери, стопанска постройка /барака/ с намиращите се в нея 40 магазини за пчелни кошери, центрофуга, пчеларска работна маса и други пчеларски принадлежности. Спасени са 60 кошера. От проведените оперативни действия е установено, че 40-годишен местен жител по непредпазливост е предизвикал пожара, като е изгоряла и собствената му каруца. Образувано е досъдебно производство и е сезирана прокуратурата в Плевен.

На 6 август служители от РСПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ – отстраняване на опасно надвиснало дърво в центъра на град Долна Митрополия.

На 6 август екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили пожари в сухи треви в землищата на село Ясен и град Никопол, както и в град Тръстеник и в Плевен на улица „Кара Кольо”. При потушаването на пламъците в крайдунавския град съдействие е оказано от служители на Държавно горско стопанство и служители на РУ-Никопол.

На 7 август огнеборци са локализирали и потушили пожари в запалени сухи треви и стърнища в землищата на град Славяново, село Стежерово, в град Левски, в село Петърница, село Ралево разклона за село Николаево,  в град Тръстеник.

На 8 август екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в землищата на село Петърница, в землището на град Славяново и на улица „9-ти септември“ /до гробищния парк/, край Плевен в Източна индустриална зона, в Плевен до ЖП гара, в град Койнаре,  в землището на град Кнежа, в град Долна Митрополия на улица „Заводска“. 

На 8 август 2021 година в 21:32 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в село Одърне в двора на земеделска кооперация. В пламъците са изгорели 24 броя бали фураж ролонки. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая работят служители на РУ-Пордим.