Стойка и Ивет са Спортист №1 за август

Традиционната анкета на Пресклуб "България" този път ще бъде променена в следствие на успехите на двете от японската столица

Олимпийските ни шампионки в бокса и каратето от Токио – Стойка Кръстева и Ивет Горанова са избрани за Спортист №1 на месец август. Традиционната анкета на Пресклуб "България" този път ще бъде променена в следствие на успехите на двете от японската столица, съобщава boec.bg.

От там обявиха, че няма да има гласуване на журналистите. Вместо това двете ни представителки в бойните спортове ще получат своите награди – златен трикольор, като призове ще бъдат връчени и на техните треньори.

Първа, честта да вземе наградата си, ще има Стойка Кръстева. Олимпийската шампионка в категория до 51 килограма ще гостува на Пресклуб "България" във вторник, 10 август, от 12:00 часа. Очаква се с нея да бъдат личният й треньор Борислав Георгиев, който ще вземе приза си за Треньор №1 на август, както и Светослав Сапунджиев, генерален секретар на БФ Бокс и Даме Стойков, президент на ОСК "Локомотив" София.

Олимпийската шампионка при 55-килограмовите в каратето Ивет Горанова и нейният треньор Ангел Ленков ще бъдат наградени на по-късен етап. "Изчакваме да определят удобно за тях време, за да си получат наградите", информираха от пресклуба.