Поредни пожари в сухи треви и отпадъци гасиха огнеборците в Плевенско

Огнеборците спасиха кон, паднал в шахта в Плевен

На 9 август служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в отпадъци в складово помещение в завод край Плевен.

На 9 август в 11:10 часа екип на РСПБЗН – Плевен е оказал техническа помощ – проверка на товар с дозиметричен уред за радиоактивност в транспортна база на фирма село Ясен. След направено измерване, не е отчетено опасно завишаване на естественият гама фон. Уведомени са компетентните органи.
Същия ден в 16:55 часа служители от РСПБЗН – Кнежа са оказали техническа помощ на водача на самокатастрофирал лек автомобил „Тойота“ на пътя между град Кнежа и село Гостиля.

На 9 август огнеборци от РСПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожар в отпадъци в нерегламентирано сметище в землището на град Славяново.

На 9 август в 17:25 часа служители от РСПБЗН – Плевен са помогнали за изваждането на паднал кон в шахта в Плевен в местността „Балабаир“ на улица „Осъм“.

На 9 август служители от РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в село Радишево, в село Радомирци на улица „Сливница“, в землищата на село Градина и село Лазарово, в село Гиген в двор на училище и в село Еница на улица ,, Васил Коларов“.
В 16:21 часа екип на РСПБЗН – Кнежа е отреагирал на сигнал за пожар в стърнища и сухи треви в град Искър до хотелски комплекс „Чекръците“. Бързата реакция на огнеборците е спасила посеви 50 дка слънчоглед и посеви 80 дка царевица.