Ивет Горанова: Този медал сега принадлежи на Плевен и България

Карате До ми даде смирение, израстване, мотивация, отговорност и златен медал от Олимпиадата в Токио. Този медал сега принадлежи на Плевен и България. Това сподели Ивет Горанова по време на шампионското посрещане, организирано на площад "Възраждане".

"За мен е чест, радост и вдъхновение да съм тук днес в Плевен, от тук тръгна моя път в спорта, от Плевен тръгнах и аз да се изграждам като личност. Дълбок поклон към всички плевенчани, към нашата сила и воля за победа. Позволете ми обаче да се обърна към моя Учител Сенсей Русалин Русалинов, с признателност, че мога от тази сцена с олимпийски златен медал в ръка да ти кажа: Прости и Благодаря – за уроците, времето , безвремието на Карате До и вярата в мен! Благодаря на моята школа „Спортен клуб Петромакс“ – дерзайте момчета и момичета – мечтите стават реалност", каза Ивет.

"Благодаря на община Плевен, на кмета, на общински съветници, на институции и бизнес, които повярвахте в мен! Благодаря на моята федерация! Както знаете посветих медала на моя треньор Ангел Ленков, с него ни очакват нови спортни предизвикателства – вярвам, че ще получим вашата подкрепа! Ние работим усилено и популяризираме българския спорт и искам да ви споделя, че спортният клуб е нашето второ семейство, средата в която ние израстваме като професионалисти - духовно и усъвършенстваме нашата личност. А доджото, залата е мястото където на практика всеки ден ние вървим по пътя за осъществяване на нашите мечти, затова е нужно да имаме съвременни и модерни зали. Благодаря още веднъж на всички! Да бъде Плевен! Да бъде Българския спорт!", заяви още олимпийската шампионка от Токио.